Lötälättylimputus 2017

LÖTÄLÄTTYLIMPUTUS eli PFG vs. DKK eli Padasjoen Frisbeegolf vastaan Disc Klupi Kuhmoinen on jälleen täällä!

2017 näkee taas hieman viilausta tämän legendaarisen seuraottelun sääntöihin ja pistelaskuun. Tämä jotta saataisiin mahdollisimman moni seurojen jäsen mukaan kauden ehdottomaan päätapahtumaan. European Open? Meh. SM-kisat? Plääh. Worlds? Huoh. DGWT? Sigh. Lötis? No todellakin JEPPISTÄ! Kaikki mukaan! Huikee pektanaakkeli!

 

Parikisa

Parikisaosio pelataan kuten jo viime vuonna eli kolme paria per seura.

Parikisaan molempien joukkueiden kapteenit ilmoittavat otteluun siis kolme paria. Sama pari heittää yhdessä molemmilla radoilla. Vierasjoukkue kuitenkin ilmoittaa parinsa ensin ja kotijoukkue tälle aina vastustajaparin. Tämä voi vaihtua radalta toiselle.       

Pelimuotoina 2*tough shot (TS), 4*alternate shot (AS), 12*best shot (BS)

Kotiradan joukkueen kapteeni ilmoittaa ennen kierrosta miten pelimuodot sijoittuvat väylille.                                                                           

TS = molemmat pelaajat heittävät samasta paikasta. Avauksen jälkeen vastustaja päättää kummalta kiekolta joukkue joutuu jatkamaan. Vain toisen joukkueen jäsenistä täytyy saada kiekko koriin.

AS = AS väylän avaa parin jäsenistä se ja vain se, joka ei edellisellä väylällä suorittanut koriin mennyttä heittoa. Parin pelaajat heittävät sitten vuorotellen ja vain toinen aina yhdestä paikasta ja etenevät näin aina koriin asti. Mikäli AS-väylä avaa kierroksen saa pari itse päättää kumpi pelaajista suorittaa avausheiton.                                                   

BS = joukkueen pelaajat heittävät aina kumpikin samasta paikasta ja päättävät itse kumman kiekolta jatkavat ja kumpi heittää ensin.

Ei ylimääräisiä harjoitusheittoja! Jos joukkue on jo saanut kiekon koriin tai väylä ratkennut tai heitto ei voi sen tulosta väylältä enää parantaa, sitä ei tule heittää. Jokainen tällainen heitto lisätään suoraan joukkueen tulokseen väylältä tai jos joukkue on hävinnyt väylän, lisätään harjoitusheitot seuraavan väylän tulokseen. Älä siis treenaile joutavia.

Pisteytys: Jokaiselta väylältä on jaossa 10 pistettä. Mikäli väylä menee tasan saavat joukkueet kumpikin 5 pistettä ja jos taas jompikumpi joukkueista voittaa väylän saa se siltä 10 pistettä. Lisäksi lopussa matsin voittanut eli enemmän pisteitä kerännyt pari saa bonuksena 20 pistettä. Mikäli matsi on tasan saa kumpikin pari 10 pistettä. Jokaisesta parikisan matsista on siis jaossa 200 pistettä eli yhteensä parikisaosiosta 600 pistettä kuten yksilökisastakin.

 

Yksilökisa

Yksilökisaosio pelataan kaikkien niiden kesken, joita ei ole nimetty parikisaan. Siitä jaetaan pisteitä niin, että pisteille pääsevien määrä = vähemmän yksilökisaan edustajia saaneen seuran edustajien määrä*2. Koska yksilökisasta halutaan jakoon sama määrä pisteitä kuin parikisasta löytyy pistejakauma erillisestä matriisista pisteille pääsevien määrän mukaan.

HYVITYKSET:
Naiset saavat 14 heittoa eteen heli heidän tuloksestaan vähennetään 14 heittoa kummallakin radalla.
Ikähenkilöhyvitys = seniori-ikäiset saavat hyvitystä aina yhden heiton per ikävuosi 50 ikävuoden jälkeen. 51 tänä vuonna täyttävän/täyttäneen tuloksesta vähennetään siis yksi heitto jne.
Juniorihyvitys = yksi heitto eteen per ikävuosi alle 15 vuoden. Esim. 14 tänä vuonna täyttäneen/täyttävän tuloksesta vähennetään yksi heitto jne.
Mahdolliset päällekkäishyvitykset ovat voimassa. Esim. 60 vuotias naispelaaja saisi hyvitystä 14+10 pistettä.

Lisäksi jaetaan yksilökisan voittajalle +10 pistettä, sekä enemmän pisteitä saaneelle joukkuelle +10 pistettä eli yksilökisasta jaetaan yhteensä 600 pistettä per rata aivan kuten parikisaosiostakin. 
Tasatilanteissa tasasijoituksen kattavien sijojen pisteet lasketaan yhteen ja ne jaetaan tasan sijat jakaneiden kesken. Esim. kolme pelaajaa sijalla 2. = kullekin pisteet sijoista(2+3+4)/3
Yksilökisan jälkimmäisen radan heittueet muodostetaan ensimmäisen radan yksilökisan tulosten mukaan.
Lähdöt golflähtönä samalta väylältä. Huom. yksilökisassa viiden hengen pooli on vielä ihan ok ja etenee todennäköisesti nopeammin kuin parikisan heittueet. Yksilökisan heittueet lähtevät ensin.