Kunnanmestaruus 2017

Padasjoen avoimet kunnanmestaruudet ratkottiin jälleen PFG:n ohjauksessa sunnuntaina 27.8.2017 Padasjoki DiscGolfParkissa. Sää oli lähes ihanteellinen parin pikku sadekuuron vain raikastessa muuten aurinkoisen ilman. Kisassa pelattiin 2*18 väylää ja osallistujia saatiin tällä kertaa kolmeen luokkaan; avoin (MPO), herrat-50 (MPG) sekä pojat-15 (MJ2).

Ensimmäinen kierros oli avoimen kärjen osalta erittäin tasainen ja tasokas. PFG:n juniori-ikäinen Casper Ahonen aloitti kolmella birdiellä ja piti loppuun asti hyvää vauhtia yllä päätyen tulokseen -6. Hienolla bogey free -kierroksellaan samaan kykeni Disc Klupi Kuhmoista edustava Markus Hattunen. Cassu ja Make siis jaetussa johtoasemassa toiselle kierrokselle. Kolmanneksi vain heiton päähän nousi tasaisen kierroksen -5 heittänyt PFG:n Arttu Peltonen. Kärkikortin toiselle kierrokselle täydensi PFG:n Janne Sandholm kuitenkin jo viiden heiton päässä kolmannesta sijasta.

Herrasarjassa nähtiin lähes yhtä tasaista menoa DKK:n Timo Köyrylän ottaessa johdon tuloksella +14. Vain kahden heiton päässä vaani PFG:n Toivo Salomaa, josta taas vain heiton päässä PFG:n Seppo Törmä ja Vesa Rantanen.

Pojat-15 sarjassa ainoana heittänyt Espoon Elias Luukkonen heitti upeastisti par-tuloksen, jolla oltaisiin siis ylletty avoimessakin kärkikorttiin. Huhhuh. 

 

Ensimmäisen kierroksen tulokset linkissä

Kakkoskierros käyntiin. Casper Ahonen ja nostolle.
Markus Hattunen ja varmalle pörölle.
Arttu Peltonen ja salettiin pirkko.

Toiselle kierrokselle lähdettiin siis todella tiukoista tilanteista ja avoimen luokan osalta ratkaisua ei olisi voinut edes käsikirjoittaa hienommaksi thrilleriksi. Kuutosväylän epäonninen triplabogi tiputti Artun kärkikaksikon vauhdista kyttäilemään heidän mahdollisia epäonnistumisiaan, joita ei todellakaan lopulta tullut. Make Hattunen aloitti todellisella tykityksellä ollen seitsemän väylän jälkeen -6 ja kierroksen puolivälissä jo -7. Cassu heitti myös hienosti, mutta ei kyennyt ihan vastaamaan Maken huikeaan vauhtiin. Kasiväylän bogi tiputti Cassun puolimatkassa kolmen heiton päähän Makesta.

Takaysillä nähtiin molemmilta sekä hienoa golfia, että kisahermojen yllättäviä esiintuloja. Väylän 11 Cassun birkku ja Maken bogi kiristivät tilanteen yhden heiton eroksi Makelle. Sekin oli sitten poispyyhitty väylällä 14 Maken birkkuputin ottaessa laitteesta epäonnisen rollin alamäkeen ja tuloksena lopulta bogi. Tilanne tasan ja neljä väylää pelaamatta.

Kärkikortin formia väylän 15 tiiltä. Cassu.
Make
Arttu
Santtu

Heti seuraavalla pitkällä par3 väylällä 15 Make kuitenkin avasi huikeasti nostolle ja Cassun kopsutellessa itselleen bogin näytti homma ratkenneen kuhmoislaisen hyväksi. Seuraavan väylän kumpikin pelasi par-tulokseen, joten viimeistä edelliselle väylälle siirryttiin Maken kahden heiton johdossa. Kun Maken avaus kuitenkin hieman epäonnistui ja Cassu laittoi nätin antsaheiton putille ei homma ehkä ollutkaan vielä taputeltu. Maken kakkosheitto vielä puunapsulla viiteen metriin, josta par-putti alarautaan ja Cassulle varma birdie, niin yllättäen viimeiselle väylälle siirryttiinkin tasatilanteessa.

Alla väylä 18 avaukset slo-mo. Casper Ahonen & Markus Hattunen.

Get Flash to see this player.

Get Flash to see this player.

Honorissa avaamaan päässyt Cassu ei antanut paineiden vaikuttaa ja laittoi haastavan päätösväylän avauksensa noin neljään metriin ja hyvin hyvin todennäköiselle birdiepaikalle. Maken vastaus liiteli korin takana alasviettävässä maastossa hieman turhan pitkäksi ja vasemmalle jättäen haastavan 20-metrisen ylämäkiputin korotettuun koriin. Todennäköisyydet pitivätkin näistä asetelmista ja Make ei puttiaan upottanut ja Cassu kun siivosi oman pörönsä varmuudella koriin, sai hän tuulettaa tämän mahtavan kisan voittoa.

Alla Cassun voittoputti takuuvarmasti keskelle ja hillitty nyrkkituuletus. Jes!

Get Flash to see this player.

Artulla ei ollut lopulta mitään mahdollisuuksia kärkikaksikkoa vastaan ja kun ei takaakaan uhkaajia noussut, ei miehen tarvinnut kuin surffailla perusgolfilla pronssille.

Herrasarjassa Toivo Salomaa oli päässyt 10 väylän jälkeen tasoittamaan tilanteen ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaneeseen Timo Köyrylään. Timppa kuitenkin sai kerättyä kolmella seuraavalla väylällä neljä heittoa eroa Topiin ja kun loppu tultiin tuloksellisti tasatahtia, olivat voittaja ja kakkonen selvillä. Pronssin hoiti Padasjoelle Seppo Törmä, joka Vesa Rantasen joutuessa jättämään toisen kierroksen pelaamatta, sai lopulta eroa neljänneksi sijoittuneeseen Kuhmoisten Pekka Silvastiin kaksi heittoa. Timppa ja Topi pelasivat kumpikin molemmat kierroksensa tasan samaan tulokseen. Tasaisuus oli siis valttia tällä kertaa.

Junnuluokan voittajaksi siis toisen kierroksen vielä ensimmäistäkin hienommin -1 heittänyt Espoon 12-vuotias Elias Luukkonen. Tästä kaverista kuullaan vielä. Hyvä Elias!

Toisen kierroksen tulokset ja lopputulokset linkissä.

 

Oli jälleen hienoa nähdä mainiota frisbeegolfia Padasjoella. Voidaankin väittää, että Cassun ja Maken voittamiseen olisi sunnuntaina tarvittu seppiä ihan Suomen ja maailman huipulta, niin tasokasta golfia ukot pelasivat kaksi kierrosta. Aivan mahtavaa!

Palkintojenjakoa odotellessa
Herrat-50 (MPG): vasemmalta Toivo Salomaa, Timo Köyrylä ja Seppo Törmä.
Pojat-15 (MJ2): Voittaja Elias Luukkonen
Avoin (MPO): vasemmalta Markus Hattunen, Casper Ahonen ja Arttu Peltonen
CTP- eli lähimmäksi koria -kisan voittajille myös pikku palkinnot. Saajina Jouko Snellman ja Sami Hellsten.