Historia

Historiaa

Padasjoen Frisbeegolf ry on 2014 perustettu yhdistys, joka, kuten nimikin jo kertoo, keskittyy toimintaan frisbeegolfin ympärillä. Seuran lyhenne on PFG.

Syksyllä 2013 valmistui Padasjoelle uusi 18 väylän DiscGolfPark. Radan rakennutti paikallinen Kirkonkylän Kyläyhdistys Leader-avusteisena. Mainion, vaihtelevaan kangasmetsämaastoon sijoitetun radan suunnitteli Juho Rantalaiho. Rata on saanut paljon kiitosta monipuolisuudestaan ja maaston käytöstään. Se sopiikin hienosti sekä aloittelijoille, että antaa haastetta myös pidemmällekin ehtineille fribaajille.

Uuden radan siivittämänä muutama paikallinen hanu sai frisbeegolfkärpäseltä pureman ja totesi, että homma huutaa seuratoimintaa. Niinpä kutsuttiin kokoon innokkaiden lauma perustavan kokouksen merkeissä. Perustamiskirjaa olivat 21.4.2014 allekirjoittamassa Janne Sandholm, Kai Suntela, Vesa Rantanen, Arttu Syrjälä, Antti Rantanen, Pekka Nurminen, Mimmi Suntela ja Sami Lindqvist. Yhdistys sai lopulta viralliseksi rekisteröintipäiväkseen 9.6.2014 rekisterinumerolla 212.842.

Yhdistyksen ensimmäiseen hallitukseen valittiin puheenjohtaja Janne Sandholm, Kai Suntela, Antti Rantanen ja Sami Lindqvist.

Ensimmäisen toimikautensa seura vietti hankkien uusia jäseniä ja solmien yhteyksiä naapuriseurojen fribaajiin. Viikkokisoja pidettiin melkein kolmetkymmenet ja avoin kunnanmestaruus sekä seuramestaruus saatiin myös ratkottua. PFG:n ensimmäinen seuramestari on Tomi Heinonen.